Proiect "DISCOVER"


Vineri, 15 septembrie 2017, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” a găzduit festivitatea de încheiere a proiectului „DISCOVER”, organizat de asociația internațională AIESEC. Evenimentul a avut loc în sala de mese a colegiului, de la ora 10:00, iar la acesta au fost prezenți viceprimarul municipiului Blaj, prof. Livia Mureșan, directorul şcolii, prof. Ioan Tomoiagă, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ, prof. Rodica Jeican, profesorii organizatori ai proiectului, Adrian Solomon, Adrian Hetak, precum și Andreea Posmoșanu, vicepreședinte Incoming Global Volunteer, din cadrul AIESEC.

La festivitate au luat parte atât elevi participanți din grupul de gimnaziu, cât și liceenii, alături de toți cei nouă traineri, care le-au moderat activitățile multiculturale de-a lungul celor patru săptămâni. Cum toate sesiunile de teambuilding s-au desfășurat în echipă, în același ton s-a derulat și încheierea oficială a proiectului. Cu toții au realizat o sinteză a cursurilor desfășurate, a acțiunilor întreprinse în comunitate, a discuțiilor purtate și a tot ceea ce a însemnat „Discover in Blaj”. Voluntarii internaționali s-au prezentat invitaților, împărtășindu-le o parte din cultura țărilor din care provin, Turcia, Germania, Mexic, Brazilia și Slovacia, dar și impresiile despre municipiul Blaj și despre țara noastră, mărturisind că s-ar stabili cu plăcere în România. Ei le-au pregătit o surpriză elevilor, prin faptul că au realizat un scurtmetraj cu momente de la toate activitățile pe care le-au întreprins la Blaj și care poate fi vizionat pe internet. Reprezentant al participanților a fost Bianca Avram, elevă în clasa a XII – a, care a exprimat în numele tuturor gânduri și păreri, momente cheie, noi perspective și idei dobândite în cadrul „Discover”, transmițând un mesaj de suflet, precum și urări de bine tuturor celor implicați.

Reprezentantul AIESEC, Andreea Posmoșanu, a decernat, la final, diplomele de merit pentru fiecare participant și profesor implicat, care sunt recunoscute la nivel internațional. Acestea încununează toate cunoștințele și abilitățile dobândite în decursul proiectului, care a avut loc în perioada 21 august 2017 – 15 septembrie 2017.

Prin acest proiect elevii au aflat mai multe despre lumea voluntarilor internaționali, despre istoria, cultura și geografia țărilor din care provin aceștia. La activitățile de cunoaștere și descoperire a problemelor și, totodată, a soluțiilor menite să remedieze lipsurile din comunitate, elevii și-au dezvoltat abilitățile de lucru în echipă, calitățile de leadership, comunicarea în limba engleză, s-au cunoscut mai bine între ei și au legat prietenii cu trainerii veniți din toate colțurile lumi

Inapoi